Handige tips voor als u de huur gaat opzeggen

Nieuwe woning geregeld?
Zorg er wel voor dat u zeker bent van een nieuwe woonruimte vóórdat u de huur opzegt. Een huuropzegging is definitief en onherroepelijk, de huur onder voorbehoud opzeggen is niet mogelijk.

Internet
Zeg in een vroeg stadium uw internet-verbinding op. Hiervoor geldt vaak een opzegtermijn van meerdere maanden. Dit kan u onnodig geld kosten!

Bevolkingsregister
Vergeet niet uw adres te laten wijzigen in het bevolkingsregister. Dit kunt u doorgeven aan de afdeling Burgerzaken van de gemeente Edam-Volendam. Contactgegevens en openingstijden kunt u vinden op www.edam-volendam.nl.

Verhuisbericht
Informeer familie, vrienden en instanties (zoals uw bank, uw zorgverzekeraar en bijvoorbeeld de leesmap) over uw verhuizing. Hiermee doet u uzelf én de nieuwe huurder een groot plezier.

PostNL heeft een verhuisservice. Hiermee kunt u uw adreswijziging aan meer dan 300 adressen doorgeven. En post die toch aan uw oude adres geadresseerd is, wordt tijdelijk naar uw nieuwe adres doorgestuurd. Meer informatie vindt u op www.postnl.nl.

Afval
Bij uw verhuizing komt waarschijnlijk heel wat afval vrij. Regel van te voren een beetje hulp om dit meteen te verwijderen. Zorg er voor dat bij het inleveren van de sleutels de afvalcontainers leeg zijn en groot afval (zoals meubulair) is verwijderd.

Huurtoeslag
Als u huurtoeslag ontvangt en uw woonsituatie verandert, dan dient u de wijziging door te geven aan de Belastingdienst.