Keukenvergoeding

Wanneer u besluit zelf een nieuwe keuken in de woning te plaatsen, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding. Deze keukenvergoeding bedraagt € 1.500,- en wordt verstrekt indien de bestaande keuken 10 jaar of ouder is. De nieuw te plaatsen keuken moet een levensduur hebben van minstens 15 jaar, dit ter beoordeling van De Vooruitgang.

Na plaatsing van de keuken komt de opzichter van De Vooruitgang de keuken controleren. Hij beoordeelt of de keuken volgens onze kwaliteitseisen is geplaatst. 

Het onderhoud van de keuken en het onderhoud en vervanging van apparatuur komen voor rekening van de huurder.

Indien de zelf geplaatste keuken na 15 jaar aan vervanging toe is, kan deze door De Vooruitgang worden vervangen door een standaard-keuken.

Wanneer u verhuist naar een andere woning en uw keuken meeneemt, zal door u een standaard-keuken teruggeplaatst moeten worden. U kunt de keuken natuurlijk ook over laten nemen door de nieuwe huurder. Hiervoor gelden de regels zoals omschreven op de volgende pagina onder ‘Verhuizen’.
Tip: verzeker je goed
Wij adviseren u om grote investeringen, bijvoorbeeld een luxe keuken of een aanbouw, zelf goed te verzekeren. Veel inboedelverzekeringen zorgen al voor dekking van deze zaken onder de noemer ‘huurderbelang’. Raadpleeg hiervoor uw verzekeraar.

Houd er rekening mee dat ook eventuele schade aan de woning die het gevolg is van zelf aangebrachte veranderingen door u (of uw verzekeraar) moet worden betaald.