Keukenvergoeding

Wanneer u besluit zelf een nieuwe keuken in de woning te plaatsen, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding. De belangrijkste voorwaarde is dat de bestaande keuken 15 jaar of ouder is. Tevens moet de te plaatsen keuken splinternieuw zijn en een levensduur hebben van minstens 20 jaar, dit ter beoordeling van De Vooruitgang.

De vergoeding wordt uitbetaald nadat de keuken is geplaatst en is beoordeeld door de opzichter van De Vooruitgang. Hij beoordeelt of de keuken volgens de kwaliteitseisen van De Vooruitgang is geplaatst.

Om in aanmerking te komen voor een keukenvergoeding, zult u onderstaande werkzaamheden als gevolg van de keukenvervanging zelf moeten regelen en betalen:

  • Slopen en afvoeren oude keuken
  • Aankoop en plaatsing keuken
  • Loodgieterswerk
  • Elektrawerk
  • Stucadoorswerk
  • Tegelwerk
  • Schilderwerk

Het onderhoud van de keuken en het onderhoud en vervanging van apparatuur komen altijd voor rekening van de huurder. Indien de zelf geplaatste keuken na 20 jaar aan vervanging toe is, kan deze door De Vooruitgang worden vervangen door een standaard keuken of kan een nieuwe keukenvergoeding worden aangevraagd.

Van gas naar elektrisch koken

De Vooruitgang wil bijdragen aan de CO2-doelstellingen van de Rijksoverheid. Daartoe laten we per 1 januari 2020 onze bewoners in fases de overstap maken naar elektrisch koken. Het is bij de aanschaf of renovatie van een keuken niet meer mogelijk om voor een gasfornuis te kiezen. Bij een keukenrenovatie wordt automatisch de overstap gemaakt naar elektrisch koken.

Wilt u uw oude gasfornuis vervangen door een elektrische kookplaat?
Voor het koken op elektra is een extra groep nodig. Wij bieden huurders aan om, op kosten van De Vooruitgang, de nodige aanpassingen te doen in de meterkast.

De kosten voor de aanschaf van het elektrische kooktoestel zijn voor eigen rekening (van u als huurder).

Keukenvergoedingen
Standaard keukenblok > 2000 mm: € 2.000,-
Standaard keukenblok < 2000 mm: € 1.500,-

Onder het standaard keukenblok wordt het blok verstaan dat is geplaatst bij de realisatie van de woning of het appartement. Aangebouwde delen die door vertrekkende huurders zijn aangebracht, behoren niet tot het standaard keukenblok.

Overige Zelf Aangebrachte Voorzieningen
Voor alle overige Zelf Aangebrachte Voorzieningen krijgt u van De Vooruitgang géén vergoeding, ook niet als u deze aan het einde van de huurperiode achterlaat in de woning. Alle informatie over ZAV vindt u op de pagina Zelf Aangebrachte Voorzieningen.