23 juni 2020

De Vooruitgang draagt bij aan verlaging van CO2-uitstoot door koken op gas sterk terug te dringen.

De Vooruitgang draagt bij aan verlaging van CO2-uitstoot door koken op gas sterk terug te dringen.

De Rijksoverheid heeft als doelstelling om alle Nederlandse woningen in 2050 van het gas af te hebben. Dit betekent dat Nederlandse huishoudens uiteindelijk (grotendeels) niet meer kunnen koken op een gaskookplaat. Om als woningcorporatie bij te dragen aan die doelstelling kozen wij ervoor onze bewoners in fases de overstap te laten maken naar elektrisch koken. Sinds 1 januari 2020 is het voor u als huurder bij de aanschaf of renovatie van een keuken daarom niet meer mogelijk om voor een gasfornuis te kiezen. Bij een keukenrenovatie wordt automatisch de overstap gemaakt naar elektrisch koken.

Wanneer heeft u recht op een keukenrenovatie?
Wanneer u besluit zelf een nieuwe keuken in de woning te plaatsen, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding. De belangrijkste voorwaarde is dat de bestaande keuken 15 jaar of ouder is. Bij de aanvraag en de opname in uw woning leggen wij graag aan u uit wat de procedure hiervoor is. Of lees hier meer informatie over de keukenvergoeding.

Hoe zit het met de kosten?
Omdat voor het koken op elektra een extra groep nodig is, stellen wij voor om deze kookgroep op kosten van De Vooruitgang aan te laten leggen. De kosten voor een extra kookgroep bedragen 250,00 euro. Overige kosten, voor bijvoorbeeld het kooktoestel en eventuele pannen, zijn voor de bewoner(s).