1 september 2021

Interactieve kaart woningcorporatiebezit up to date!

Interactieve kaart woningcorporatiebezit up to date!

De interactieve kaart met alle woningen van de corporaties in de regio Amsterdam is weer up to date. De nieuwe editie omvat nu het corporatiebezit in alle 32 gemeenten van de Metropoolregio Amsterdam. Het betreft het bezit van dertig woningcorporaties, waaronder die van De Vooruitgang! Er zijn ca. 2000 nieuwe woningen op de kaart gezet. Op de kaart is het bezit van elke corporatie met een aparte kleur aangegeven. Het gehele actuele bezit van De Vooruitgang vindt u in turquoise terug op de kaart. Leuk om te zien :-)

De kaart is voorzien van filters, waardoor diverse selecties kunnen worden gemaakt zoals per corporatie en op percentage adressen van de betreffende corporatie per (deel van een) blok. De website maps.amsterdam maakt het bovendien mogelijk verschillende kaartlagen aan en uit te zetten, zoals bijvoorbeeld Google air of Google light. Ook is het mogelijk de kaart om te zetten naar Google Street View om de woningen van de corporaties direct te bekijken.

De interactieve kaart is in opdracht van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties gemaakt door team Beeld en Data van de afdeling Ruimte en Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam. Op de website staan zo’n 400.000 corporatiewoningen.

U vindt de kaart via deze link.