26 april 2017

Nieuwbouw Maria Goretti, huurverhoging doorvoeren, wel of niet isoleren of verkopen?

Als wij weten wat u van bepaalde zaken vindt, kunnen wij u  in de toekomst nog beter van dienst zijn. Dus laat uw stem horen via ons digitale klantenpanel! Het klantenpanel is toegankelijk voor woningzoekenden, huurders en belanghebbenden van De Vooruitgang. Lees hier meer over het online klantenpanel.

Hoe werkt het?
Wanneer u zich inschrijft voor het klantenpanel ontvangt u enkele keren per jaar via de e-mail een vragenlijst. Het gaat over onderwerpen waar De Vooruitgang of onze huurdersorganisatie VHV u graag bij wil betrekken, zoals aan wat voor soort woningen en huurprijzen is behoefte op de Maria Goretti-locatie, hoe om te gaan met de jaarlijkse huurverhoging, welke woningen kunnen worden verkocht, waar moeten energiebesparende maatregelen worden getroffen, hoe om te gaan met bestaand woningbezit, (nieuwe) diensten en communicatie.

Wie voert het onderzoek uit?
De Vooruitgang en Huurdersorganisatie VHV hebben het digitale klantenpanel opgezet samen met onderzoeksbureau MAGIS Marketing & Research bv. Deze onafhankelijke partij beheert het panel en voert de onderzoeken uit namens Huurdersorganisatie VHV en De Vooruitgang. Uw vragen kunt u stellen via klantenpanelvooruitgang@gmail.com

Wat doen we met uw mening?
Als wij weten waar u als belanghebbende behoefte aan heeft, kunnen wij en de huurdersorganisatie VHV onze dienstverlening verbeteren. Bijvoorbeeld door onze huurdersraadpleging beter te maken. Of door gerichter over bepaalde thema's in gesprek te gaan met de gemeente, woningzoekenden en de VHV.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Wilt u ook helpen De Vooruitgang te verbeteren? Meld u dan aan voor het klantenpanel.
U maakt dan bij elk onderzoek kans op 1 van de 3  'Bottertjes' ter waarde van € 15,-. U kunt overigens op elk gewenst moment uitschrijven voor het klantenpanel.