24 september 2021

Nieuwe naamborden Friese Vlaak feestelijk onthuld

Nieuwe naamborden Friese Vlaak feestelijk onthuld

Afgelopen donderdag was er feest bij de Friese Vlaak. De zon scheen gul, het was een mooie dag voor de onthulling van de nieuwe naamborden die vorige week op de gevel van de drie woongebouwen zijn aangebracht. De gebouwen dragen vanaf nu elk een eigen naam, Broeker Staete, Friese Staete en IJssel Staete. Deze zijn bedacht door Gary Kok en Ella Jonker, beide huurders van De Vooruitgang. Zij bewonen een appartement in gebouw C, IJssel Staete. De naamborden zijn aan de Friese Vlaak geschonken door de gemeente Edam-Volendam.

De onthulling werd afgelopen donderdag gedaan door wethouder Vincent Tuijp. Na afloop genoten aanwezige bewoners, medewerkers en bestuurders van De Zorgcirkel, Wooncompagnie en De Vooruitgang van elkaars gezelschap bij CuliCafé De Ontmoeting. Er was muziek, en hapjes en drankjes werden geserveerd.

Aan de Friese Vlaak wonen senioren zelfstandig, Zij huren hun woning via Wooncompagnie of De Vooruitgang. De Zorgcirkel biedt er zorg en ondersteuning voor wie dat nodig heeft. Deze woon-zorg vorm maakt het mogelijk dat ook echtparen, waarvan één intensieve zorg nodig heeft, samen kunnen blijven wonen.

Nieuwe naamborden Friese Vlaak feestelijk onthuldNieuwe naamborden Friese Vlaak feestelijk onthuldNieuwe naamborden Friese Vlaak feestelijk onthuld