27 mei 2021

Ondertekening koopovereenkomst Maria Goretti locatie

Veel mensen wachten op een sociale huurwoning en deze groep groeit nog steeds. Met de ondertekening van de koopovereenkomst van de Maria Goretti locatie zet De Vooruitgang weer een stap in de realisatie van sociale huurwoningen. 

Ondertekening koopovereenkomst Maria Goretti locatie

Daarom was de ondertekening op dinsdag 25 mei 2021 door wethouders Wim Rijkenberg en Vincent Tuijp van de gemeente Edam-Volendam en Fred de Boer, directeur-bestuurder van De Vooruitgang een feestelijk moment. “Wij zijn trots op deze mijlpaal”, aldus Fred de Boer, “dit moment kent een lange aanloop en we kunnen nu van start met de participatie met de omwonenden en de uitwerking van de 71 woningen binnen dit mooie nieuwbouwproject.“

Zorgvuldig traject
Op 22 april 2021 gaf de gemeenteraad akkoord op de verkoop van de gemeentegrond aan De Vooruitgang. Nu deze overdracht een feit is, kan De Vooruitgang de nieuw te bouwen woningen verder uitwerken. Fred de Boer daarover: “De druk op de woningmarkt is enorm, daarom bouwen we het liefst zoveel mogelijk woningen, binnen de geldende regels van de gemeente uiteraard. Daarom werken we nauw samen met de gemeente Edam-Volendam. Wij zijn blij dat we met dit nieuwbouwproject 71 woningen kunnen toevoegen.” Van de 71 nieuw te bouwen woningen wordt ook een aantal afgenomen door Stichting Odion.

Hoe dit nieuwbouwproject op de Maria Goretti locatie eruit komt te zien, wordt nu verder ingevuld. Geïnteresseerden kunnen hiervoor ideeën aandragen. De Vooruitgang start in juni hiervoor al een participatietraject.

Focus op nieuwbouw
Het Maria Goretti project is één van de nieuwbouwprojecten van De Vooruitgang. Met nieuwbouw wil De Vooruitgang de druk op de woningmarkt verlichten en zoveel mogelijk woningzoekenden een betaalbare huurwoning bieden.