2 april 2020

Dit zijn onze (nieuwe) maatregelen vanwege het coronavirus

Deze periode is ontzettend lastig voor iedereen. Ook De Vooruitgang maakt zich zorgen en moet maatregelen nemen. Wij volgen hierin het advies van het RIVM. Met de maatregelen die wij nemen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, willen we het besmettingsgevaar voor u en voor ons zoveel mogelijk beperken. Daarom hebben we onze procedures aangepast, u leest ze hieronder. Wij hopen van harte op uw begrip.

Dit zijn onze (nieuwe) maatregelen vanwege het coronavirus

Bezoek balie
De balie is gesloten. Voor vragen zijn wij telefonisch of per mail bereikbaar.

Gepland onderhoud
We houden ons aan het protocol “Samen veilig doorwerken” van de Rijksoverheid. Samen met onze vaste aannemers kijken we waar het mogelijk is om werkzaamheden aan de buitenzijde van de woning eerder uit te voeren. Zo zorgen we ervoor dat onze aannemers na de coronacrisis capaciteit hebben om een inhaalslag te maken en dat zij in deze onzekere periode voldoende werk houden.

De Vooruitgang wil niet het risico nemen dat werkzaamheden aan noodzakelijke onderdelen van de woning halverwege moeten worden gestopt. Om die reden vervangen wij momenteel geen voorzieningen in de woning, zoals badkamers, keukens, cv-ketels etc. De overige werkzaamheden laten we zoveel mogelijk doorgaan, waarbij we alle voorzorgsmaatregelen treffen die de overheid heeft opgesteld.

Reparaties
Reparaties die geen direct gevaar vormen of schade aanrichten, worden tot nader order uitgesteld. Spoedeisende reparaties worden wel uitgevoerd, denk aan lekkages en liftstoringen.

Afspraken die niet telefonisch kunnen, gaan zoveel mogelijk door, zoals:
- spoedreparaties die niet kunnen wachten;
- voorinspectie bij het opzeggen van de huur;
- woningbezichtiging met nieuwe huurders;
- oplevering (eindinspectie) met vertrekkende huurder;
- sleuteloverdracht aan nieuwe huurder.

Voor al deze afspraken geldt:
- Gepaste afstand tot elkaar volgens de richtlijnen van het RIVM;
- Het kan zijn dat wij u voor de afspraak bellen om te vragen naar uw gezondheid;
- Als u verkouden bent of grieperig, dan gaat de afspraak niet door;
- U kunt natuurlijk ook zelf aangeven dat u de afspraak wilt afzeggen. Wij plannen dan samen met u een nieuwe afspraak in.

Problemen met huur betalen
De Vooruitgang realiseert zich dat dit een moeilijke tijd kan zijn voor u als huurder. We weten niet hoe lang de crisis duurt en welke gevolgen dit heeft op de langere termijn.

Vreest u voor een betalingsachterstand? Dan roepen wij u op om u zo snel mogelijk bij ons te melden. De overheid heeft een pakket aan maatregelen samengesteld om mensen die door de coronacrisis inkomen moeten missen, financieel te ondersteunen. Ook De Vooruitgang kan u als huurder helpen wanneer u problemen heeft met het betalen van de huur. Wij kunnen huurders die door de crisis hun huur (tijdelijk) niet kunnen betalen regelingen aanbieden. Dit is maatwerk en kan variëren van afbetalingsregeling tot uitstel van betaling. Wacht daar vooral niet mee, maar laat het ons tijdig weten.

Behoefte aan contact of een praatje
Wij begrijpen dat u in deze onzekere tijd ook behoefte kunt hebben aan gewoon een praatje of contact. De Vooruitgang maakt u graag attent op initiatieven van instanties die mensen kunnen ondersteunen in deze tijd.

De Rode Kruis Hulplijn: 070 - 4455 888
Voor mensen die in thuisquarantaine moeten verblijven. Bereikbaar van maandag t/m zondag, tussen 9.00 en 21.00 uur.

De Luisterlijn van Omroep Max: 0900 - 0767
Voor ouderen die geïsoleerd raken door de maatregelen tegen het Coronavirus. 24/7 bereikbaar.


Wij wensen u sterkte en geduld toe en hopen uw begrip.
Blijf gezond.

Team De Vooruitgang