8 september 2020

Positieve geluiden klinken vanaf de galerijen tijdens kijkdag Friese Vlaak

Positieve geluiden klinken vanaf de galerijen tijdens kijkdag Friese Vlaak

Toekomstige bewoners van de Friese Vlaak mochten een kijkje nemen in de appartementen tijdens de ‘Kijkdag’ op woensdag 2 september. Wie aanwezig was, zag en hoorde blije gezichten en enthousiaste reacties op de galerijen van de nieuwbouwappartementen. Dit najaar al kunnen de bewoners hun nieuwe appartement betrekken in de Broeckgouw in Volendam. Het is gelukt om de 102 nieuwbouwappartementen perfect aan te laten sluiten op de wensen van de ouderen.

Friese Vlaak is een combinatie van beschermd wonen tot geheel zelfstandig wonen
Het nieuwe woon-zorgcomplex bestaat uit drie gebouwen. Naast het middelste deel, bestemd voor beschermd wonen, kunnen mensen in het rechter- en linkerpand geheel zelfstandig wonen. Ontstaat er in de toekomst een zorgvraag? Dan kunnen bewoners de gewenste zorg inkopen via De Zorgcirkel. De Broeckgouw is een ruim opgezette wijk met veel groen, bruggetjes en water. Op een paar minuten lopen van de Friese Vlaak is een supermarkt.

Vruchtbare samenwerking
Dit unieke project is tot stand gekomen dankzij een mooie samenwerking tussen de gemeente Edam-Volendam, De Zorgcirkel en de woningcorporaties De Vooruitgang en Wooncompagnie. In de gemeente Edam-Volendam is een groeiende behoefte aan geschikte huisvesting voor ouderen. Daarom hebben De Vooruitgang en Wooncompagnie de handen ineengeslagen voor een gloednieuw woonzorg-complex aan de Friese Vlaak in nieuwbouwwijk de Broeckgouw. De Zorgcirkel levert hier straks zorg aan wie dat nodig heeft: van lichte ondersteuning tot intensieve zorg.

Voor toekomstige bewoners staat de komende tijd in het teken van de verhuizing naar een gloednieuwe thuis. De Vooruitgang wenst hen daarmee veel succes!

Positieve geluiden klinken vanaf de galerijen tijdens kijkdag Friese VlaakPositieve geluiden klinken vanaf de galerijen tijdens kijkdag Friese VlaakPositieve geluiden klinken vanaf de galerijen tijdens kijkdag Friese VlaakPositieve geluiden klinken vanaf de galerijen tijdens kijkdag Friese Vlaak