11 december 2014

Renovatie complex Breek & Pampus

In de Pampusstraat zijn onlangs de eerste 21 woningen van Stichting Woningbeheer De Vooruitgang grondig gerenoveerd en geïsoleerd. De tweede 21 woningen  in de Pampusstraat worden ook nog in 2014 opgeleverd. In 2015 zullen nog twee keer 21 woningen (Roerdompstraat en Klein Oostinje) worden aangepakt.

De woningen hadden een slechte isolatie met een D-label. De bakstenen gevels, de trespa gevelbeplating en dakpannen zijn verwijderd. Op de platte daken, de gevels en de puntdaken zijn Kingspan isolatieplaten aangebracht waarna de platte daken opnieuw zijn gedekt, de gevels opnieuw zijn opgemetseld en nieuwe dakpannen zijn aangebracht op de puntdaken.
Tevens is vloerisolatie aangebracht. Ook is in deze woning een Climarad aangebracht en extra ventilatie.

Uiteindelijk komen deze 84 woningen op een A-label of misschien wel een A+-label. Alle bewoners zijn zeer enthousiast. Het klimaat in de woningen is stukken beter (geen vocht en koude vloeren meer). Daarbij hebben de woningen weer een eigentijdse uitstraling en kunnen weer tientallen jaren worden verhuurd. De bewoners zijn niet geconfronteerd met een huurverhoging en profiteren van een beter binnenklimaat en ontvangen een lagere gasrekening.

De Stichting Duurzaam Waterland heeft een bijdrage in de isolatiekosten gedaan. Mede hierdoor is wat betreft isolatie net een stapje verder gegaan dan oorspronkelijk gepland en is een flinke stap gemaakt in hun streven om per ultimo 2018 voor het totale woningbezit gemiddeld uit te komen op een B-label.