20 april 2016

Uitnodiging informatieavonden woninginbraakpreventie

Burgernet staat voor een veilige woon- en werkomgeving en daarom willen wij u graag attenderen op de preventieavonden die de politie en de gemeente Edam-Volendam gezamenlijk organiseren.

Informatieavonden woninginbraken
Iedere minuut wordt ergens in Nederland ingebroken. De gemiddelde inbraak duurt 30 seconden en slechts 1 procent van de inbraken gebeurt door het breken van een ruit. Een inbreker grijpt vooral zijn kans als deze zich voordoet, bijvoorbeeld bij open deuren of ramen. Helaas is een woninginbraak nooit helemaal te voorkomen, maar met de nodige voorzorgsmaatregelen is de kans op een inbraak wel te verminderen.

Informatieavonden
Voor een veilig gevoel organiseren gemeente en politie een informatieavond waar de burgers tips krijgen om de kans op een inbraak te verminderen. De politie vertelt hoe zij woninginbraken aanpakt en laat foto’s zien van kwetsbare plekken en situaties in de buurt. Ook worden veel tips ter preventie gegeven en een beroep gedaan op de bewustwording van de burgers over wat zij zelf, vaak door kleine aanpassingen kunnen doen en hun waardevolle rol als ogen en oren in de eigen buurt.

Woninginbraken hebben een grote impact op slachtoffers en ontwrichten de samenleving. De aanpak van woninginbraken staat landelijk hoog op de agenda, maar een succesvolle aanpak is alleen te bereiken wanneer er wordt samengewerkt.

De informatieavonden vinden plaats op:

  • dinsdag 17 mei 2016,
    Locatie: Café/restaurant De Oude School, Warder 28a, 1473PH  Warder
     
  • dinsdag 24 mei 2016,
    Locatie: Restaurant De Pieterman, Pieterman 8, 1131PW Volendam

Inloop is vanaf 19.00 uur. De presentatie start om 19.30 uur en eindigt om uiterlijk 21.30 uur. De bijeenkomst is gratis.

U kunt zich vóór 10 mei a.s. aanmelden via:  H.de.Vries@Edam-Volendam.nl
Svp ook aangeven welke avond u wilt bezoeken.