26 mei 2020

Volendam kiest voor Fijn Wonen

Samenwerking Stichting Woningbeheer De Vooruitgang en Fijn Wonen voor sociale huurwoningen.

Volendam kiest voor Fijn Wonen

» Naar de actuele projectpagina

Op woensdag 20 mei tekende Stichting Woningbeheer De Vooruitgang de turnkey-overeenkomst met Fijn Wonen voor de realisatie van 12 woningen die later dit jaar aan de Val van Urk in Volendam gerealiseerd worden. Een bijzondere locatie, waar eerder basisschool De Blokwhere was gesitueerd. De school is verhuisd, De Vooruitgang kon de grond kopen en beschikbaar stellen voor woningbouw.

Beschikbare woningen
Stichting Woningbeheer De Vooruitgang is eigenaar van de huurwoningen. Directeur-bestuurder Fred de Boer vertelt enthousiast over de uitbreiding van het woningaanbod voor huurders. “Wij maken ons sterk voor voldoende beschikbare woningen. Deze zeer energiezuinige woningen dragen bovendien bij aan betaalbaar wonen. Ook dat is erg belangrijk”.

Duurzaam
De 12 huurwoningen worden gerealiseerd door Fijn Wonen. De woningen hebben drie slaapkamers en een zolder die bereikbaar is via een vaste trap. De woningen zijn duurzaam, gasloos, hebben zonnepanelen en zijn extra goed geïsoleerd. Een lucht-waterwarmtepomp met een boiler zorgt voor de verwarming van de woning en een warmte-terugwininstallatie voor de ventilatie. Kortom veel slimme energievoorzieningen die het netto energiegebruik per woning terugbrengen. Zo blijft het wonen betaalbaar. Niet alleen vandaag, maar ook morgen en overmorgen.

Samenwerking
“De Vooruitgang heeft ons eind 2019 benaderd. We hebben gezamenlijk het plan, wat er al lag, razendsnel kunnen omzetten naar Fijn Wonen. Een puik stukje werk dankzij de goede samenwerking en de snelle aanpak. Onze bijdrage aan betaalbaar en toekomstbestendig wonen in Noord-Holland en het begin van een mooie samenwerking met De Vooruitgang”, aldus Menso Oosting, directeur Fijn Wonen.

Start en aflevering
De start van de bouw is gepland midden september. De eerste woningen zullen al rond de jaarwisseling worden afgeleverd aan de bewoners.


Hoofdafbeelding: officiële ondertekening turnkey-overeenkomst 12 energiezuinige huurwoningen Volendam.

v.l.n.r.: Fred de Boer, directeur-bestuurder De Vooruitgang (met Bernard Eelting, coördinator vastgoed) en Menso Oosting, directeur Fijn Wonen (met Jan Herm Bouwhuis, accountmanager).

Volendam kiest voor Fijn WonenVolendam kiest voor Fijn WonenVolendam kiest voor Fijn Wonen