Project Oude Blokwhere

Woensdag 23 september 2020 zijn de heipalen de grond in gegaan voor de eerste fase van het project Oude Blokwhere in Volendam. Binnen het concept Fijn Wonen realiseert Van Wijnen hier in opdracht van De Vooruitgang 12 energiezuinige eengezinswoningen die binnenkort worden opgeleverd.

'Welkom in uw woning'
Binnenkort wordt uw nieuwe woning aan de Val van Urk of het Kamperzand opgeleverd. U heeft hier vast veel vragen over. In onderstaande video worden mogelijk veel van uw vragen beantwoord. Tevens wordt erin uitgelegd wat er wel en niet mogelijk is in de woningen.


12 eengezinswoningen, 18 appartementen
Op deze bijzondere locatie aan de Val van Urk was eerder basisschool De Blokwhere gesitueerd. De school is verhuisd, De Vooruitgang heeft de grond gekocht en stelt deze beschikbaar voor woningbouw. Het totale project omvat 12 eengezinswoningen en 18 appartementen. Inmiddels is gestart met de bouw van de eengezinswoningen (fase 1). De verwachting is dat de woningen in januari van 2021 worden opgeleverd. De start van de bouw van de appartementen (fase 2) staat halverwege 2021 gepland.

Ruim en duurzaam
De 12 huurwoningen van het 201-type zijn voorzien van vloerverwarming, hebben zonnepanelen, zijn extra goed geïsoleerd én volledig gasloos! Een lucht/water-warmtepomp met een boiler zorgt voor de verwarming en een WTW-installatie voor de ventilatie. Kortom: veel slimme en vooral duurzame voorzieningen die het netto energiegebruik per woning terugbrengen. Zo blijft het wonen betaalbaar. Niet alleen vandaag, maar ook morgen en overmorgen.

De woningen hebben 3 slaapkamers, een ruime badkamer met 2e toilet, grote raampartijen en een vaste trap naar de zolder. Een ideale gezinswoning, die de ruimte biedt die een gezin tegenwoordig nodig heeft. De zolder is een onbenoemde ruimte die niet standaard wordt verwarmd. Indien door huurder hier een (slaap)kamer wordt gerealiseerd, moet worden voldaan aan de eisen qua verwarming, daglicht en ventilatie. De kosten hiervan zijn volledig voor rekening van de huurder. Meer informatie hierover kunt u opvragen bij de technische dienst van De Vooruitgang.

Downloads (PDF)

Technische omschrijving

Situatie-schets

Woningoverzicht

Brochure sanitair

Brochure keuken

Begane grond Val van Urk 1a - Kamperzand 2

Verdieping Val van Urk 1a - Kamperzand 2

Zolder Val van Urk 1a - Kamperzand 2

Begane grond Val van Urk 1b 1d - Kamperzand 4 8

Verdieping Val van Urk 1b 1d - Kamperzand 4 8

Zolder Val van Urk 1b 1d - Kamperzand 4 8

Begane grond Val van Urk 1c 1e - Kamperzand 6 10

Verdieping Val van Urk 1c 1e - Kamperzand 6 10

Zolder Val van Urk 1c 1e - Kamperzand 6 10

Begane grond Val van Urk 1f - Kamperzand 12

Verdieping Val van Urk 1f - Kamperzand 12

Zolder Val van Urk 1f - Kamperzand 12

Met de volgende link kunt u alle bovenstaande documenten in één keer samen downloaden (ZIP-bestand).

Deze 12 energiezuinige eengezinswoningen zijn geschikt voor huishoudens bestaande uit minimaal 2 personen. De huurprijs bedraagt € 619,- (prijspeil 2020). Deze huurprijs wordt nog aangepast naar prijspeil 2021.

Inschrijven voor deze eengezinswoningen kon in de periode van 21 oktober 12.00 uur tot 27 oktober 12.00 uur (2020).