Overlast

Goed en prettig wonen heeft niet alleen betrekking op uw woning zelf. Ook de woonomgeving is van belang. Daarvoor zijn we met z’n allen verantwoordelijk, want iedereen vindt het fijn om in een leefbare wijk en buurt te wonen. Toch gaat er wel eens iets mis. Zo is het vervelend als u regelmatig met overlast van andere bewoners te maken krijgt. Op deze pagina en volgende pagina's leest u wat er tegen overlast is te doen. Maar ook wat u kunt doen als er ernstige problemen in uw buurt zijn.

Onze woonconsulente

Bij De Vooruitgang is enkele dagen per week een woonconsulente werkzaam. Huurders en (aspirant)huurders kunnen met haar een afspraak maken om problemen (zoals overlast) te bespreken. U kunt haar bereiken via telefoon 0299-399960. De woonconsulente geeft advies aan huurders van De Vooruitgang. Zij helpt u met het oplossen van overlastproblemen.
Geluidsoverlast
Veel burenirritaties hebben te maken met lawaai. Hou daarom rekening met gehorigheid. Het geluid van kinderen, klussen in huis, huisdieren, de tv, muziek en apparaten kunnen omwonenden overlast bezorgen. Hou daar rekening mee in wat u doet en laat.