Problemen bij de buren

Achter (buren)overlast schuilen soms ernstige problemen, zoals drugs- of alcoholmisbruik, (kinder)mishandeling, bedreiging of verwaarlozing. In zulke gevallen is het belangrijk dat er aan de bel wordt getrokken bij de verschillende instanties die hulp kunnen bieden. Vaak wordt door omwonenden helaas te lang gewacht met het doorgeven van mogelijke problemen. Wees daarom alert en aarzel niet om contact op te nemen als u serieuze aanwijzingen voor problemen heeft.

Politie
Strafbare feiten zoals bedreiging, drugsoverlast of geweld dient u te melden bij de politie. Telefoon 0900-8844 (geen spoed). Bij grote spoed belt u 112.

GGD Zaanstreek-Waterland
Als er sprake is van extreem veel ruzie of geweld, of als u zich ernstige zorgen maakt over iemand uit uw directe omgeving, dan kunt u dit melden bij GGD Zaanstreek-Waterland, telefoon 0900-2545454.

Het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling
Denkt u aan kindermishandeling in uw directe omgeving, bel dan het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, telefoon 0900-1231230.
Tip: geen schoenen
Laminaat, parket en plavuizen zijn alleen toegestaan onder bepaalde voorwaarden om zo geluidsoverlast te voorkomen. Voor deze vloerbedekkingen dient u schriftelijk toestemming aan te vragen bij De Vooruitgang, zodat zij kunnen toetsen of de vloer voldoet aan de voorwaarden. Om rekening te houden met uw buren, kunt u in huis beter geen schoenen dragen. Ook is het aan te raden om viltjes onder stoelen aan te brengen.