Project 18 appartementen ‘Kamperzand’

Nieuwbouwproject ‘Kamperzand’ is de tweede fase van het nieuwbouwproject op de locatie waar de voormalige basisschool ‘de Blokhwere’ was gevestigd. Het plan omvat de nieuwbouw van 18 energiezuinige seniorenappartementen van gemiddeld 77m2. ‘Kamperzand’ wordt gerealiseerd door Van den Hogen Bouwbedrijven. De aannemingsovereenkomst werd getekend op maandag 21 juni 2021.

Fase 1 van dit nieuwbouwproject, ‘Oude Blokwhere’, leverde eerder al 12 energiezuinige sociale huurwoningen op. Deze eengezinswoningen werden gerealiseerd binnen het concept Fijn Wonen concept (project ‘Oude Blokwhere’).

Duurzame appartementen
De appartementen zijn gasloos, verwarming wordt geregeld via een individuele elektrische combi-warmtepomp. In een warme zomer zorgt dit systeem voor verkoeling via koud water dat door de vloerverwarmingsleidingen loopt. Het dak van het appartementencomplex wordt voorzien van zonnepanelen.

Voorlopige planning

  • Medio augustus 2021 – start voorbereidende werkzaamheden
  • Eind augustus 2021 – boren warmtebronnen
  • Medio oktober 2021 - start heien, start bouw
  • Medio oktober 2022– oplevering woningen
  • Medio december 2022 – verhuur woningen

Wat is de huidige status van het bouwproject?
In december 2021 is de verdiepingsvloer geplaatst en het leidingwerk daarin aangebracht zodat de vloer kon worden gestort. In januari 2022 is gestart met het gevelmetselwerk en werd de staalconstructie geplaatst waarop inmiddels de betonnen galerijplaten rusten. Wat volgt zijn de binnenwanden op de 1e verdieping en begin februari zullen we alweer de volgende verdiepingsvloer zien. Het gaat snel!

Aanmelden voor deze woningen is nog niet mogelijk

Het is nu nog niet mogelijk om u aan te melden als geïnteresseerde voor deze woningen. Als het zover is, ontvangen woningzoekenden per e-mail informatie over de aanmeldprocedure. Deze informatie publiceren wij dan ook op onze website.

Wij houden u op deze pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen.