Komt u aanmerking voor een sociale huurwoning?

De Vooruitgang biedt met name sociale huurwoningen aan. Of u hier voor in aanmerking komt, hangt af van een aantal factoren. Naast de huurprijs speelt het inkomen een rol. Het is dus een kwestie van nauwkeurig rekenen.

Wat is de wettelijke inkomensgrens voor sociale huurwoningen?

Als u wilt verhuizen naar een sociale huurwoning (met een huurprijs die lager is dan € 710,68) mag uw bruto gezinsinkomen niet hoger zijn € 36.798,- per jaar. Het inkomen van kinderen wordt niet meegerekend. Deze inkomensgrens bepalen wij niet, maar is opgelegd door de rijksoverheid. 

Hoe wordt uw aanvraag getoetst?

Wij zijn door de regelgeving verplicht het belastbaar inkomen van u of uw gezin te toetsen. Dat doen we aan de hand van uw Inkomensverklaring. U kunt deze bij de Belastingdienst met behulp van uw BSN-nummer telefonisch opvragen via tel. 0800-0543 of u print deze zelf van de website www.belastingdienst.nl met uw DigiD. 

Wel of niet inschrijven?

Als u op dit moment minder dan € 36.798,- euro verdient, maar weet dat u de komende jaren méér gaat verdienen. Neem dan contact met ons op om samen te bekijken wat uw mogelijkheden zijn. Aan de andere kant: als u verwacht dat uw inkomen gaat dalen, komt u in de toekomst wél in aanmerking voor een sociale huurwoning. U kunt zich dan alvast inschrijven, zodat u in de tussentijd reacties opbouwt.