2 maart 2020

‘Happen met de Bouwers’ op de bouwplaats van Friese Vlaak

‘Happen met de Bouwers’ op de bouwplaats van Friese Vlaak

Precies zes maanden na het slaan van de eerste paal was het op de bouwplaats van de Friese Vlaak tijd voor een klein feestje: de bouwers van dit bijzondere project werden getrakteerd op een warme lunch. Onder de noemer ‘Happen met de Bouwers’ werden woensdag 26 februari de ‘handige handjes’ bedankt voor hun tomeloze inzet. De bouwwerkzaamheden vorderen gestaag en vanaf deze zomer gaan de woningen voor ouderen in de wijk De Broeckgouw in de verhuur. Dat was voor Dick Twisk en Gina Sombroek (resp. huidige en aankomend regiodirecteur Edam-Volendam De Zorgcirkel), Stefan van Schaik (directeur-bestuurder van Wooncompagnie) en Fred de Boer (directeur-bestuurder van De Vooruitgang) reden om feestelijk de vlag te hijsen. ‘Samen zorgen we ervoor dat ouderen straks wonen op de manier die aansluit bij hun wensen en behoeften, nu en vooral ook in de toekomst.’

Bouwers in het zonnetje zetten
Happen met de Bouwers is dé gelegenheid om alle betrokkenen bij een project met elkaar in contact te brengen en tegelijkertijd waardering uit te spreken voor iedereen die zich dagelijks, door weer en wind, inzet voor de realisatie van een nieuwbouwplan. De bouwwerkzaamheden aan de Friese Vlaak verlopen uiterst soepel: het laatste blok nadert inmiddels het hoogste punt.

Wonen op je eigen manier
Aan de Friese Vlaak worden in totaal 102 woningen gerealiseerd voor ouderen uit de gemeente Edam-Volendam. Bewoners kunnen er geheel zelfstandig wonen en de zorg die zij nodig hebben inkopen. Alle woningen zijn geschikt voor het verlenen van zorg maar het hoeft niet. Als de zorg in een later stadium nodig blijkt, dan kunnen bewoners gewoon in de woning blijven wonen. In het plan komt ook een wijkontmoetingsruimte, waar alle buurtbewoners gebruik van kunnen maken.

Volg de bouw via Facebook
De vorderingen van het bijzondere complex kunt u volgen via Facebook en de website van de Friese Vlaak. Hier vindt u verschillende foto’s, nieuwsfeiten en wetenswaardigheden over het project. Zodra de woningen in de verhuur gaan, wordt dit eveneens via deze kanalen aangekondigd.