De Klustabel

Wat mag ik zelf in mijn woning aanbrengen en wat niet? Wat gebeurt er met deze voorzieningen als ik ga verhuizen? En voor welke zaken moet ik vooraf toestemming vragen of zelfs een vergunning van de gemeente hebben?

Deze vragen worden grotendeels beantwoord op de pagina's Zelf Aangebrachte Voorzieningen en Klussen & Tuinieren: Regels & Tips maar we hebben ook een handig overzicht met de meest voorkomende ZAV's voor u opgesteld; De Klustabel.

Klustabel (PDF)

Toelichting op de Klustabel


Toestemming vragen verplicht
U heeft vooraf schriftelijke toestemming voor de verandering van De Vooruitgang nodig. Toestemming kunt u per e-mail aanvragen bij De Vooruitgang.

Mag blijven
De verandering mag, als u gaat verhuizen, blijven zitten en behoort vanaf dat moment tot de woning. Voorwaarde is dat de verandering zich in een goede technische staat bevindt en dat u voor de verandering toestemming gekregen heeft.

Mag niet blijven, tenzij
De verandering moet verwijderd worden tenzij de volgende huurder met de verandering akkoord gaat. Hij of zij kan hiertoe niet worden verplicht. De verandering mag alleen blijven zitten als de nieuwe huurder voor deze verandering vóór de sleuteloverdracht bij Stichting Woningbeheer De Vooruitgang toestemming vraagt door middel van het overnameformulier. Dit formulier ontvangt u bij de voorinspectie die plaatsvindt naar aanleiding van uw huuropzegging. De voorziening moet verwijderd worden indien deze niet voldoet aan onze kwaliteitseisen.

Mogelijk vergunning nodig
Voor deze verandering moet u (mogelijk) een vergunning aanvragen bij de gemeente. Zonder vergunning wordt géén toestemming verleend. Graag een kopie van vergunning bij uw aanvraag meezenden.

Ga naar Zelf Aangebrachte Voorzieningen en Klussen & Tuinieren: Regels & Tips voor meer informatie die betrekking heeft op klussen & tuinieren.