Keukenvergoeding

Wanneer u besluit zelf een nieuwe keuken in de woning te plaatsen, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding. De belangrijkste voorwaarde is dat de bestaande keuken 15 jaar of ouder is. Tevens moet de te plaatsen keuken splinternieuw zijn en een levensduur hebben van minstens 20 jaar, dit ter beoordeling van De Vooruitgang.

De vergoeding wordt uitbetaald nadat de keuken is geplaatst en is beoordeeld door de opzichter van De Vooruitgang. Hij beoordeelt of de keuken volgens de kwaliteitseisen van De Vooruitgang is geplaatst.

Om in aanmerking te komen voor een keukenvergoeding, zult u onderstaande werkzaamheden als gevolg van de keukenvervanging zelf moeten regelen en betalen:

  • Slopen en afvoeren oude keuken
  • Aankoop en plaatsing keuken
  • Loodgieterswerk
  • Elektrawerk
  • Stucadoorswerk
  • Tegelwerk
  • Schilderwerk

Het onderhoud van de keuken en het onderhoud en vervanging van apparatuur komen altijd voor rekening van de huurder. Indien de zelf geplaatste keuken na 20 jaar aan vervanging toe is, kan deze door De Vooruitgang worden vervangen door een standaard keuken of kan een nieuwe keukenvergoeding worden aangevraagd.

Van gas naar elektrisch koken
Om bij te dragen aan de CO2-doelstellingen van de Rijksoverheid heeft De Vooruitgang ervoor gekozen om per 1 januari 2020 onze bewoners in fases de overstap te laten maken naar elektrisch koken. Het is daarom bij de aanschaf of renovatie van een keuken niet meer mogelijk om voor een gasfornuis te kiezen. Bij een keukenrenovatie wordt automatisch de overstap gemaakt naar elektrisch koken.

Omdat voor het koken op elektra een extra groep nodig is, stellen wij voor om deze kookgroep op kosten van De Vooruitgang aan te laten leggen. De kosten voor een extra kookgroep bedragen 250,00 euro. Overige kosten, voor bijvoorbeeld het kooktoestel en eventuele pannen, zijn voor de bewoner(s).

Keukenvergoedingen
Standaard keukenblok > 2000 mm: € 2.000,-
Standaard keukenblok < 2000 mm: € 1.500,-

Onder het standaard keukenblok wordt het blok verstaan dat is geplaatst bij de realisatie van de woning of het appartement. Aangebouwde delen die door vertrekkende huurders zijn aangebracht, behoren niet tot het standaard keukenblok.

Overige Zelf Aangebrachte Voorzieningen
Voor alle overige Zelf Aangebrachte Voorzieningen krijgt u van De Vooruitgang géén vergoeding, ook niet als u deze aan het einde van de huurperiode achterlaat in de woning. Alle informatie over ZAV vindt u op de pagina Zelf Aangebrachte Voorzieningen.