23 september 2020

Koopovereenkomst met gemeente Edam-Volendam getekend voor 18 sociale huurwoningen

Koopovereenkomst met gemeente Edam-Volendam getekend voor 18 sociale huurwoningen

De koopovereenkomst tussen Stichting Woningbeheer De Vooruitgang en de gemeente Edam-Volendam is getekend. De overeenkomst houdt in dat De Vooruitgang 18 sociale huurappartementen gaat afnemen die zijn ontwikkeld door de gemeente. De woningen zijn in opdracht van de gemeente ontworpen door AGS Architects uit Amsterdam en komen aan de zuidkant van nieuwbouwwijk de Broeckgouw in Volendam. In deze hoek van de wijk heeft De Vooruitgang eerder al 77 sociale huurwoningen gerealiseerd en daarmee een bijdrage kunnen leveren aan de grote behoefte aan betaalbare (huur)woningen binnen onze gemeente. Het is de bedoeling dat de woningen in het voorjaar van 2021 in aanbouw worden genomen, samen met een op de begane grond gelegen kindcentrum voor de gemeente.

Op donderdag 17 september heeft de gemeenteraad van Edam-Volendam een investeringskrediet beschikbaar gesteld om het kindcentrum de Broeckgouw te kunnen realiseren. Daarmee wordt de kinderopvang (kinderdagopvang en peuterspeelzalen) voor Volendam straks in één modern gebouw verzorgd, in plaats van in drie huidige, verouderde locaties. Veel aandacht is geschonken aan het prachtige, duurzame ontwerp en ruime buitenruimte voor de jongste jeugd.

Wethouder Albert Koning (RO) en bestuurder van de Vooruitgang Fred de Boer tekenden, in het bijzijn van wethouder Vincent Tuijp (Samenleving) en projectleiders Bernard Eeltink (namens De Vooruitgang) en Edwin Baas (namens de gemeente) de contracten.