7 december 2023

Wethouder Vincent Tuijp onthult ‘Euforie’ in binnentuin Riepel

Wethouder Vincent Tuijp onthulde op woensdagmiddag 6 december kunstwerk ‘Euforie’ in de binnentuin van Riepel. Riepel is een wooncomplex met 18 jongerenappartementen in de wijk De Broeckgouw te Volendam en is eind vorig jaar opgeleverd aan de nieuwe bewoners.

Wethouder Vincent Tuijp onthult ‘Euforie’ in binnentuin Riepel

Het tot stand komen van het kunstwerk is geïnspireerd door de betekenis van het woord "euforie," dat verwijst naar een gevoel van buitengewone vreugde. Dit sluit aan bij de blijdschap die men ervaart bij het ontvangen van de sleutels van een eigen huis. Het kunstwerk dient als visuele representatie van dit euforische gevoel. Rob Cerneus, de kunstenaar achter dit werk, hoopt dat jongeren kracht putten uit het bronzen mensbeeld, zodat ze het maximale uit het leven kunnen halen. De onthulling van het kunstwerk 'Euforie' markeert het derde artistieke werk dat kunstenaar Rob Cerneus dit jaar heeft overgedragen aan De Vooruitgang.

De onthulling van dit kunstwerk vormt tevens een bekroning op de inspanningen van de afgelopen jaren van De Vooruitgang, die gericht zijn op het verlichten van de druk op het woningaanbod in Volendam. Met de oplevering van nieuwbouwprojecten zoals Riepel, Wester Ven (Oude Seinpaal) en Kamperzand heeft De Vooruitgang een steentje bijgedragen aan het beschikbare woningaanbod.

Wethouder Vincent Tuijp onthult ‘Euforie’ in binnentuin RiepelWethouder Vincent Tuijp onthult ‘Euforie’ in binnentuin RiepelWethouder Vincent Tuijp onthult ‘Euforie’ in binnentuin RiepelWethouder Vincent Tuijp onthult ‘Euforie’ in binnentuin RiepelWethouder Vincent Tuijp onthult ‘Euforie’ in binnentuin RiepelWethouder Vincent Tuijp onthult ‘Euforie’ in binnentuin RiepelWethouder Vincent Tuijp onthult ‘Euforie’ in binnentuin Riepel