Verhuizen

Wat gebeurt er met aanpassingen en voorzieningen als u gaat verhuizen?

Als u gaat verhuizen zult u sommige dingen mee willen nemen naar uw nieuwe woning en andere dingen willen achterlaten. Ook daarvoor gelden spelregels.

Roerende zaken
Roerende zaken (vloerbedekking, gordijnen, losse kasten en dergelijke) die uw eigendom zijn, kunt u bij een verhuizing overdragen aan de nieuwe huurder. U en de nieuwe huurder vullen dan samen een overnameformulier in. De Vooruitgang neemt geen roerende zaken van u over; roerende zaken mogen alleen in de woning achterblijven als de nieuwe huurder ze overneemt.

Onroerende zaken
Onroerende zaken zijn zaken die ‘aard- en nagelvast’ aan de woning zitten, zoals tegelwerk, een keukenblok of een dakraam. Deze onroerende zaken zijn meestal niet te verwijderen zonder schade aan te richten. In sommige gevallen mogen dergelijke voorzieningen, wanneer die door u zijn aangebracht, achterblijven in de woning. Voorwaarde hiervoor is wel dat u, toen u de voorziening aanbracht, daar vooraf schriftelijke toestemming van De Vooruitgang voor hebt gekregen.

Wat kunt u bij verhuizing overdragen?

Onroerende zaken (zoals tegelwerk, een keukenblok, dakraam, wandafwerking, rolluiken en zonwering) kunt u ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder middels het overnameformulier. Dit overnameformulier ontvangt de vertrekkende huurder bij de voorinspectie van de woning. Het overnameformulier moet ondertekend worden door zowel de vertrekkende huurder als de nieuwe huurder.

Tip: reservetegels
Gaat u zelf wand- of vloertegels (laten) aanbrengen? Zorg er dan voor dat u als reserve minimaal ½ m² van die tegels extra besteld voor eventuele reparaties.