21 januari 2022

Bouw jongerenwoningen Broeckgouw nadert hoogste punt

Bouw jongerenwoningen Broeckgouw nadert hoogste punt

Het ziet er naar uit dat de bouw van de 18 sociale huurwoningen op de Broeckgouw over enkele weken het hoogste punt bereikt. De wanden op de eerste verdieping zijn geplaatst, aan de wanden op de tweede verdieping wordt op dit moment gewerkt. Het lijm- en metselwerk wordt vervolgens in week 7 uitgevoerd en begin maart zal de eerste gevel alweer gesloten zijn. Kortom, de bouw verloopt voorspoedig! De verwachte oplevering staat gepland in oktober.

De 18 woningen die bedoeld zijn voor starters op de woningmarkt, worden bovenop het kindcentrum (kinderdagopvang en peuterspeelzalen) gebouwd, een realisatie van de gemeente Edam-Volendam. De Vooruitgang neemt deze 18 sociale huurappartementen af van de gemeente. De gemeente Edam-Volendam en De Vooruitgang hopen hiermee bij te dragen aan het verlagen van de druk op de woningmarkt. Het nieuwe complex is gelegen aan de zuidkant van nieuwbouwwijk de Broeckgouw in Volendam.

Het is nog niet mogelijk om je als woningzoekende in te schrijven voor deze woningen. Als het zover is, wordt daarover gecommuniceerd via e-mail en onze website.

Alles over project 'Kindcentrum Broeckgouw' leest u hier.

Afbeeldingen: HSB Bouw

Bouw jongerenwoningen Broeckgouw nadert hoogste puntBouw jongerenwoningen Broeckgouw nadert hoogste punt