17 mei 2023

Mijlpaal nieuwbouw 'Oude Seinpaal'

Op woensdag 17 mei bereikte het nieuwbouwproject Oude Seinpaal het hoogste punt. Stichting Woningbeheer De Vooruitgang stond daar op feestelijke manier bij stil met wethouder Marisa Kes en het personeel van aannemer Mercuur Groep. Dit nieuwbouwproject van De Vooruitgang omvat 54 energiezuinige appartementen aan de Wester Ven in Volendam.

Mijlpaal nieuwbouw 'Oude Seinpaal'

“De Vooruitgang is trots op dit project”, zegt directeur-bestuurder Fred de Boer. “Met de nieuwbouw van deze duurzame appartementen krijgen 54 huishoudens een thuis.” Huidige huurders die hier naartoe verhuizen en een eengezinswoning met energielabel D, E, F of G achterlaten, krijgen voorrang. “Op die manier kunnen we die woningen verduurzamen voor nieuwe huurders”. “Ook bieden we in dit complex in 8 appartementen voor statushouders een nieuw thuis volgens de afspraken met de gemeente”, besluit Fred de Boer.

Verschillende doelgroepen
De appartementen zijn bedoeld voor verschillende doelgroepen, zoals starters en gezinnen. De inschrijving voor deze appartementen sluit op 23 mei. Als alles volgens planning verloopt, kunnen de nieuwe bewoners in november wonen in hun nieuwe appartement.

Lees meer over dit project op projectpagina 54 appartementen 'Oude Seinpaal'.

Mijlpaal nieuwbouw 'Oude Seinpaal'Mijlpaal nieuwbouw 'Oude Seinpaal'