2 november 2023

Wind in de Zeilen voor bewoners ‘Oude Seinpaal’

Wind in de Zeilen voor bewoners ‘Oude Seinpaal’

Op woensdag 1 november onthulde wethouder Marisa Kes het kunstwerk ‘Wind in de Zeilen’ aan het nieuwbouwcomplex Wester Ven in Volendam. Op deze plek stond sporthal De Seinpaal, vandaar dat het complex in de volksmond ‘Oude Seinpaal’ wordt genoemd.

In het verre verleden was deze plek een baken voor vissers. Nog niet zo lang geleden bezongen sportverenigingen er hun overwinningen en binnenkort vervult de locatie een basisbehoefte van de nieuwe generatie: wonen. Dat waren ook de uitgangspunten waarmee kunstenaar Rob Cerneus aan de slag ging: ‘Wind in de Zeilen’ verwijst naar het rijke vissersverleden van Volendam en de sport (balvorm van het voorste zeil).

Mercuur Groep bouwde dit nieuwbouwcomplex voor ons. De 54 appartementen, verdeeld over zes verdiepingen, biedt jongeren een betaalbaar thuis. Wij kijken ernaar uit hen volgende week hun sleutel te overhandigen.

Wind in de Zeilen voor bewoners ‘Oude Seinpaal’Wind in de Zeilen voor bewoners ‘Oude Seinpaal’Wind in de Zeilen voor bewoners ‘Oude Seinpaal’Wind in de Zeilen voor bewoners ‘Oude Seinpaal’Wind in de Zeilen voor bewoners ‘Oude Seinpaal’Wind in de Zeilen voor bewoners ‘Oude Seinpaal’Wind in de Zeilen voor bewoners ‘Oude Seinpaal’Wind in de Zeilen voor bewoners ‘Oude Seinpaal’Wind in de Zeilen voor bewoners ‘Oude Seinpaal’Wind in de Zeilen voor bewoners ‘Oude Seinpaal’Wind in de Zeilen voor bewoners ‘Oude Seinpaal’Wind in de Zeilen voor bewoners ‘Oude Seinpaal’