1 juli 2021

Nieuwbouw 18 seniorenwoningen ‘Kamperzand’ van start

Voor de nieuwbouw van project ‘Kamperzand’ werd op 21 juni 2021 de aannemingsovereenkomst tussen De Vooruitgang en aannemer Van den Hogen Bouwbedrijven ondertekend. Dat betekent dat Van den Hogen Bouwbedrijven kan starten met de voorbereidingen van de bouw van 18 sociale huurappartementen, op de plek van de voormalige basisschool De Blokwhere. 

Nieuwbouw 18 seniorenwoningen ‘Kamperzand’ van start

Fred de Boer, directeur-bestuurder van De Vooruitgang, vertelt enthousiast: “Na de recente realisatie van 12 energiezuinige eengezinswoningen op deze locatie, is het geweldig dat we nu kunnen beginnen met project ‘Kamperzand’. Het zijn ruime en gelijkvloerse woningen van 77m2, bedoeld voor senioren. Daarmee is Volendam straks weer 30 sociale huurwoningen rijker, een mooie ontwikkeling natuurlijk. Het is de verwachting dat in oktober 2021 de heipalen de grond in gaan en dat de woningen eind 2022 verhuurd kunnen worden.”

Duurzame appartementen
De appartementen zijn gasloos, verwarming wordt geregeld via een individuele elektrische combi-warmtepomp. In een warme zomer kan dit systeem juist worden gebruikt om de woning te koelen via koud water dat door vloerverwarmingsleidingen loopt. Het dak van het wooncomplex wordt voorzien van zonnepanelen. “Wij dragen graag ons steentje bij op het gebied van duurzaamheid”, laat Fred de Boer weten.


Wellicht vindt u dit ook interessant:
> Project 'Kamperzand'
> Project 'Oude Blokwhere'